Print
Category: Յօդուածագրութիւն

Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου άνοιξε επίσημα ο ανανεωμένος διαδικτυακός τόπος pontos-news.gr στο κατάμεστο θέατρο «Παλλάς», στην Αθήνα. Πλήθος κόσμου αλλά και πολιτικοί, υπουργοί, βουλευτές και επιχειρηματίες συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, η οποία σηματοδότησε την απαρχή μιας προσπάθειας να «στεγαστεί» και να βρει σημείο συνάντησης ο απανταχού Ελληνισμός, με έμφαση στον

προσφυγικό Ελληνισμό. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τις έξυπνες ατάκες των παρουσιαστών, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Πόπης Τσαπανίδου, παρακολούθησαν και συγκινήθηκαν με τα βίντεο που παρουσίαζαν εικόνες και επιτεύγματα του Ελληνισμού της Ανατολής και βέβαια «ξεναγήθηκαν» στις πολλές και πρωτοποριακές σελίδες του pontos-news.gr.

 

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν προβλήθηκε το βίντεο που επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι του pontos-news.gr Παντελής Σαββίδης και Τάσος Κοντογιαννίδης, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι εφημερίδες του Ελληνισμού του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινούπολης και της Καππαδοκίας, αλλά και εικόνες από τις περιοχές πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο οραματιστής του νέου pontos-news.gr, εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, αφού αναφέρθηκε στον βίαιο ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής με τη Μικρασιατική Καταστροφή, τόνισε την προσφορά και τη συμβολή των προσφύγων στην οικονομική και κυρίως την πνευματική ανόρθωση της καθημαγμένης Ελλάδας. Αμέσως μετά η δημοσιογράφος Έρση Βατού ξενάγησε στη νέα μορφή, τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του pontos-news ενώ ο Γιάννης Κωστελίδης, «ξεφύλλισε» μέσα από τη γιγαντοοθόνη τις καινοτόμες διαδραστικές ενότητες όπως το Βρες το Χωριό σου και εκείνη των εκδηλώσεων.

Η γιορτή συνεχίστηκε στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου με ποντιακά και μικρασιατικά εδέσματα που προσφέρθηκαν σε όλον τον κόσμο, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.